Vägassistansförsäkring

Med en vägassistansförsäkring kan du se till att få hjälp med bärgning och bogsering när du behöver. Det kan t.ex. handla om att bilens batteri har tagit slut och du måste till en laddstation eller att du har råkat ut för en olycka och bilen är obrukbar. Du hittar både tilläggsförsäkringar på din vanliga bilförsäkring såväl som separata assistansförsäkringar.

Vad är vägassistans?

Vägassistans är framtagen för att hjälpa dig om du kör fast med bilen, får något fel på den eller drabbas av en oförutsedd händelse. Det kan handla om allt från punktering, slut på batteri, bensinstopp, personolycka, motorhaveri och mycket mer. Med vägassistans får du alltid hjälp att komma vidare, oavsett vilken tid på dygnet det är och oavsett vart du befinner dig. Vägassistans kan även hjälpa dig på plats med enklare uppgifter, t.ex. byta däck eller starthjälp.

Teckna assistansförsäkring

Att teckna assistansförsäkring är inte svårt och det finns flera sätt att gå tillväga. De allra flesta väljer att teckna försäkringen i samband med att man tecknar (eller byter) bilförsäkring, men det går minst lika bra att lägga till det i efterhand. Innan du bestämmer dig är det bra om du först gör en jämförelse, för att på så sätt se vilket bolag som erbjuder den bästa servicen till det bästa priset.

Genom en jämförelse har du också möjlighet att se vad som ingår och vilka regler som gäller då olika assistansbolag skiljer sig åt. Assistansbolaget erbjuder exempelvis ett modernt alternativ till en traditionell assistansförsäkring som är kopplad till dig som kund, inte till fordonet. Det innebär att du är skyddad oavsett vilket fordon du framför och vart du befinner dig.

Detta ingår

Har du en halv- eller helförsäkring ingår alltid ett räddningsmoment, men din bilförsäkring kan kompletteras med en assistansförsäkring för bästa möjliga skydd. Vägassistansen som finns i bilförsäkringen kan nämligen bara bärga bilen från platsen och erbjuda transport för dig och dina passagerare.

  • Assistansförsäkringen bekostar vanligtvis självrisken för bärgningen
  • Du har möjlighet att låna hyrbil i upp till tre dagar
  • Hjälp på platsen du befinner dig
  • Reparation på plats
  • Bärgning
  • Ersättning för hotellövernattning vid behov

Vad kostar vägassistans?

Priset för din vägassistansförsäkring varierar beroende på vilket försäkringsbolag du använder dig av, men det uppskattade priset är mellan 30–200 kr i månaden. Självrisken ligger på 800–1500 kronor och kan, vid en assistansförsäkring, bekostas av försäkringsbolaget.