Bärga elbil

Att bärga elbil fungerar inte på samma sätt som att bärga vilken bil som helst. Det första steget är alltid att kontrollera vad som står i bilens manual, för att vara på den säkra sidan. Här är det viktigt att komma ihåg att en elbil inte får bogsera med hjulen i marken, eftersom det kan leda till överhettning, något som i sin tur kan orsaka att komponenter tar eld.

Anlita bärgningshjälp

När olyckan väl är framme ska du i ett första skede stoppa bilen om den inte redan står still. Sedan är det viktigt att du varnar andra trafikanter, lämnar platsen och larmar. Läs mer på Trafikverket.se.

För att du sedan ska vara säker på att din elbil bärgas på korrekt sätt är det alltid bäst att ta professionell hjälp. Har du inte tillgång till vägassistans i din försäkring kommer du således behöva anlita bärgningshjälp med elbilen. I Sverige finns det flera olika företag som du kan använda dig av, varav enstaka är rikstäckande. Det innebär att du kan få hjälp oavsett vart i landet du befinner dig.

Assistansbolaget är just en sådan aktör som erbjuder bärgningshjälp dygnet runt över hela landet. Deras erfarna bärgare är snabbt framme och hjälper dig direkt på plats. Assistansbolaget fungerar även som en helhetsleverantör som hjälper dig med bärgning samt hyrbil, hemresa eller hotell, om sitautionen kräver. Kontakta Assistansbolaget för hjälp med bärgning i Sverige.

Vad kostar bärgning av elbil?

Bärgning av elbil kostar mellan 500–1500 kronor, vilket då är självrisken. Har du ingen försäkring behöver du betala hela bärgningen själv och priset varierar då beroende på situation och vilket bärgningsarbete som krävs.

Vad kostar bärgning utan försäkring?

Priset för kostnaden på bärgning utan försäkring avgörs av flera faktorer. Bland annat den situation du finner dig i, arbetets omfattning och vilket assistansbolag som hjälper dig. Räkna med att bärgning utan försäkring blir betydligt dyrare än bärgning med försäkring.

Teckna vägassistans

Genom att teckna en vägassistansförsäkring kan du se till att du alltid är trygg på vägarna och att du kommer fram till din slutdestination. Det vanligaste är att försäkringen täcker upp för dygnets alla timmar, vilket betyder att du får hjälp med bärgning när du behöver. Observera att alla bärgningsbolag inte finns tillgängliga på alla orter i Sverige.