Tesla försäkring

Har du köpt en bil från Tesla har du med största sannolikhet lagt ut en hel del pengar. Då faller det sig också naturligt att vilja försäkra bilen på bästa möjliga sätt. Idag finns det många försäkringsbolag som du kan använda dig av för att få en ordentlig och heltäckande försäkring till din exklusiva bil.

På den här sajten kommer du att hitta information om Tesla försäkring, men du kan också läsa om de olika Tesla modeller som finns på marknaden idag och läsa mer om hur det fungerar att försäkra en elbil.

För att få använda en bil i trafik, oavsett märke, krävs som lägst en trafikförsäkring i Sverige. Läs mer hos Transportstyrelsen vad trafikförsäkringen innebär. För en Tesla kan du mest sannolikt vilja försäkra bilen med en halv- eller helförsäkring. Läs mer hos Konsumenternas, en sida för dig som konsument kan ta del av för att förstå skillnaderna på halv- och helförsäkringar.

Bilförsäkring Tesla

Genom att försäkra din Tesla hos ett tryggt och säkert försäkringsbolag kan du njuta av din bil på ett mycket trevligare sätt. Om olyckan skulle vara framme kan en försäkring se till att du får den hjälp och ersättning du behöver för att reparera bilen eller bärga den från platsen du befinner dig på.

Idag är Tesla ett av många bilmärken som fokuserar väldigt mycket på miljö och det ska du naturligtvis fortsätta med i valet av försäkringsbolag. Ett företag som värnar om klimat och miljö är WaterCircles som erbjuder bilförsäkring för Tesla. WaterCircles har flera olika försäkringar som värnar om dig, ditt hem och din bil. Försäkring för Tesla är relativt unikt hos WaterCircles då de flesta enbart erbjuder bilförsäkring för alla bilmodeller samlat. Med en Tesla försäkring täcker det flera viktiga aspekter för en elbil och du kan välja mellan trafik-, hel- och halvförsäkring.

Tesla Model 3

Tesla erbjuder ett stort utbud av fina, exklusiva och miljövänliga bilar. När det kommer till Tesla Model 3 anses dock denna modell vara det mest prisvärda alternativet.

Med en trygg och bra försäkring får du ett maximalt skydd på vägarna, så att du kan njuta av din körning och körupplevelse.

Tesla Model Y

För att du ska kunna föra fram din Tesla Model Y på ett tryggt sätt är en halv- eller helförsäkring ett måste. Med ett bra och komplett försäkringspaket får du skyddet du behöver om olyckan skulle vara framme.

Hur mycket du kommer få betala för din försäkring för Model Y är svårt att svara på, eftersom din ålder såväl som ditt geografiska område har betydelse.

Tesla Model S

Tesla Model S är kanske den mest populära elbilsmodellen som biltillverkaren har. Det är nämligen tack vare den här modellen som företaget fick sitt stora genombrott. Den har även längst räckvidd i jämförelse med Teslas övriga bilmodeller.

Tesla Model S är den första rena elbilen som lanserades och med hjälp av en halv- eller helförsäkring kan du få en bättre och tryggare körglädje när du befinner dig ute på vägarna.

Försäkring elbil

När du ska försäkra en elbil som Tesla kan du egentligen använda dig av vilken vanlig bilförsäkring som helst. Det är dock viktigt att komma ihåg att en elbil har en komponent som en vanlig bil med förbränningsmotor inte har - nämligen batteri och elektronik.

Ska du försäkra en elbil är det således viktigt att du kontrollerar att försäkringen täcker för dina dyra och avancerade enheter. Om batteri- och elektronikskador inte täcks är det sällan en bra idé att välja försäkringen i fråga. Vill du vara på den säkra sidan väljer du ett försäkringsbolag som specialiserar sig på elbilar eller som erbjuder specifik elbilsförsäkring. WaterCircles har försäkring för elbil och kommer även med konkreta tips på hur du ska köra långt med elbil ur en miljösynpunkt. För att garantera att du har ett bra skydd om olyckan skulle vara framme när du är ute och kör med din elbil, bör din försäkring täcka sådant som stenskott, maskinskada och stöld. Ta därmed reda på dina villkor för din försäkring för elbil innan du beger dig ut på vägarna.

Tesla vagnskadegaranti

I en trafikförsäkring ingår inte vagnskadegaranti på din Tesla och det är något som är mycket viktigt att ha. En Tesla vagnskadegaranti säkerställer att du får ersättning om det skulle uppstå skador från stenskott i glasrutan, bärgning, brand, maskinskada eller inbrott som skadar vagnen.

Genom att välja vagnskadegaranti lämnar du ingenting åt slumpen och får ett heltäckande skydd för din bil. Väljer du en halvförsäkring behöver du behålla den garanti som medföljer i samband med ditt bilköp och detta under en begränsad tid. I en helförsäkring kommer en vagnskadeförsäkring dock att ingå. Vill du veta mer om vad man ska ha koll på med vagnskadegarantin finns det mer information på konsumenternas.se.

Försäkring på bil

Att försäkra bilen är något som är väldigt viktigt och i Sverige är det även lag på minst en trafikförsäkring. Har du ingen trafikförsäkring får du inte föra fram din Tesla (eller bil av annat märke) i trafiken utan att begå ett brott.

Vilken försäkring du ska ha till din bil kan bara du bestämma. Idag finns det många olika typer av försäkringar såväl som försäkringsbolag att välja mellan. Ska du försäkra en dyrare bil är det alltid värt att ta en så komplett försäkring som möjligt, t.ex. en helförsäkring.

Skillnaden mellan halvförsäkring och helförsäkring är endast ett vagnskadeskydd. Däremot skiljer det sig en hel del mellan en trafikförsäkring och en halvförsäkring. Innan du väljer bilförsäkring är det bra att jämföra marknaden för att se hur priserna såväl som innehållet skiljer sig. Vi kan rekommendera WaterCircles bilförsäkring som är ett bra val mot miljön och dessutom har Bra Miljöval klassificering hos Naturskyddsföreningen.

Kom också ihåg att en lägre försäkringspremie vanligtvis innebär en högre självrisk, och vice versa.