Intresset för elbil ökar… om det finns möjlighet att ladda hemma!

img_0013I en undersökning i Hammarby Sjöstad som NOVUS gjort på uppdrag av Elbil2020, Sjöstadsföreningen och ElectriCITY, svarar drygt sex av tio att sannolikheten till köp av elbil skulle öka om det fanns laddutrustning vid deras p-plats hemma.

Detta bekräftar tidigare undersökningar.

På frågan ”Har du tillgång till bil?” så uppger 61 procent att de har egen bil och 5 procent att de är med i en bilpool. Av dessa Sjöstadsbor använder åtta av tio bilen minst en gång per vecka eller oftare.

42 procent svarade ja på att de kan tänka sig att köpa elbil nästa gång de byter bil, men om Sjöstadsborna hade möjlighet att ladda hemma skulle intresset för elbil öka till nästan sju av tio. Målgruppen för undersökningen var boende i Hammarby Sjöstad i åldern 18-79 år. Totalt har 294 intervjuer genomförts under perioden 3-26 juni 2016.

Elbil2020 går nu vidare genom Ladda Hemma kampanjer ,både lokalt och nationellt, samt att skapa olika användargrupper av elbilsägare för att ta reda på mer om hur elbilen lättare skall fasas in i samhället.

Share on Facebook
Det här inlägget postades i ElBil2020. Bokmärk permalänken.