Tre föregångare har sålt över 475 000 elbilar

Tre märken framstår som ledande inom elbilsvärlden.

Chevrolet Volt, som GM utvecklade med hjälp av bl.a. svenska ingenjörer, har levererat 100 000 elfordon sedan  2010. Nissan Leaf, har hitills producerat 225 000 fordon och Tesla, som kom igång långt senare, har spurtat ikapp med 150 000 sålda Model S. Alla har nya elbilar i ”pipe-linen”.

Chevrolet Volt, är egentligen en elbil med räckvidds-förlängare (E-REV). Bensinmotorn laddar bara batteriet och driver inte hjulen på bilen. De 100 000 sålda Voltbilarna har hittills inbesparat mer än 230 miljoner liter bensin enl GM och ses som en av föregångarna på elbilsmarknaden. Chevrolet Volt säljs inte längre i Europa, men det gör Opel Ampera, som är systerbilen.

Inför 2017 ser situationen helt annorlunda ut med många nya elbilsmodeller och planer från de etablerade fordonstillverkarna. Kommer Tesla att kunna hålla positionen som draglok framöver?

Share on Facebook
Det här inlägget postades i ElBil2020. Bokmärk permalänken.