IKEA satsar hårt på hållbarhet – People&Planet Positive är temat – och vill nu ta ledningen i övergången till elbilar. I det arbetet vill IKEA samarbeta med ElBil2020 i Hammarby Sjöstad.

På en konferens den 21 mars i Älmhult berättade Thomas Carlzon, VD för IKEA AB, om IKEAs satsning på hållbarhet, att IKEA som världsomspännande företag ska bli självförsörjande på energi och att IKEA ska hjälpa kunder och omgivande samhällen att kunna leva hållbart hemma. Övergång till elbilar är en viktig del av denna strategi. IKEA hade därför bjudit in en rad intressenter inom elbilsområdet. Närmare 300 personer kom vilket nog kan räknas som Sveriges största elbilsevent!

Tina Turner berättade inspirerande om elfordon i framtida rallysammanhang, Jonas Lööf, Green Charge Sydost informerade om samarbetet mellan kommuner och företag i Småland och Blekinge, Peter Georen visade hur KTH arbetar med nya koncept för lätta och praktiska bilar och Per Holmberg, TV-meteorlog berättade om sin Sverige-turné på elmoped. Allan Larsson berättade om hur ElBil2020 vill ta ett samlat grepp på övergången till elfordon och göra Hammarby Sjöstad till demostad för alla slag av elfordon – bilar, lastbilar, bussar, båtar och färjor och tvåhjulingar – och hur demoprojektet står öppet för alla som vill samarbete och skaffa erfarenheter av hur omställningen ska ske.

Thomas Carlzon instämde och berättade att IKEA redan har inlett ett samarbete med ElBil2020, ett samarbete som ska utvecklas när demoprojektet i Hammarby Sjöstad kommer att genomföras de närmaste åren.

Share on Facebook
Det här inlägget postades i ElBil2020. Bokmärk permalänken.