Välbesökt seminarium/workshop den 21 jan vid Kick-Off

Under måndagen den 21 jan hölls  Kick-Off för den förlängda förstudien om Demostad för Elfordon. Närmare 30-talet partner och intressenter deltog.

De övergripande målen beskrevs liksom delprojekten. Gruppdiskussioner tog upp frågan om hur koppling kan ske mellan testpanelen och demoflottorna, vilka utvärderingar vi ser när det gäller laddningsinfrastruktur,  samt vilka frågeställningar som kan knytas till forskningsverksamheten.

Volvo Buss och Hybricon redogjorde för Ladd-hybrid och elbussprojekten i Stockholm. Henric Gustavson och Daniel Cooper behandlade sastningen på elbåtar och nämde att projektet också syftar till att etablera den första flytande elbåtsmässan.

Fram till den 30 april kommer nu de tio delprojekten att formaliseras och konkreta projektförslag utmejslas, vilka skall genomföras under perioden 2013-2015 med målet att ta fram kunskap om hur omställningen till elfordon skall gå till på ett användarnära sätt.

Flera intressanta uppslag presenterades vid workshopen vilka nu kommer att behandlas.

 

Share on Facebook
Det här inlägget postades i ElBil2020. Bokmärk permalänken.