ElecTriCity tittar på möjligheten att skapa 3D visualisering av Sjöstaden

Konceptet kring ElecTriCity som innovationskluster intresserar alltfler. Vid intressentmötet på Elforsk den 3 December presenterades lite mer konkreta idéer hur konceptet skulle kunna tas vidare. Med på mötet var då bl.a YIT, som tidigare verkat genom bl.a. Sustainable Innovation, men nu ser möjligheter både inom området hållbart byggande, energieffektivisering och transporter, där konceptet erbjuder unika möjligheter.

Det allmänna intrycket var att alla parter nu ser en fortsättning och med fokus på en digital arena och  Internationella Democenter i både Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund.

Interaktiva Institutet och SICS fick vidare i uppdrag att titta på hur presentationstekniken skulle kunna anpassas till GlashusEtt. En idé som presenterades var att flygfotografera Sjöstaden och göra informationen tillgänglig i 3D-teknik. Intressanta möjligheter ses här att kunna bygga olika lager av information, för vitt skilda målgrupper.

Share on Facebook
Det här inlägget postades i ElBil2020. Bokmärk permalänken.