Per Ankersjö, stadsmiljöborgarråd i Stockholm: Jag håller med!

I Stockholm har vi, som första kommun i landet, antagit en elbilsstrategi för att kunna adressera de specifika utmaningar som elbilsmarknaden innebär. Det handlar inte minst om att undanröja de praktiska hinder som finns, som att säkerställa att laddinfrastrukturen finns på plats. Men vi tar också vårt ansvar i frågan genom att stadens parkeringsbolag uppdragits att utrusta sina parkeringar med laddmöjligheter, och från och med i år erbjuds supermiljöbilar avgiftsfri parkering på stadens besöksparkeringar utomhus. Det finns också många andra incitament som är intressanta att titta på, t.ex. befrielse från trängselskatt, fri parkering på gatumark, eller, som i Norge, tillåtelse att använda kollektivtrafikkörfält för supermiljöbilar.

Share on Facebook
Det här inlägget postades i ElBil2020. Bokmärk permalänken.