Höststart för ElBil2020 med expertmöte och demodag

ElBil2020 inledde höstsäsongen med ett expertmöte fredagen den 24 och med en demodag lördagen den 25 augusti. Vid expertmötet, som leddes av Allan Larson från ElBil2020 och hölls i Hammarby Sjöstads internationella mötesplats, GlashusEtt, medverkade regeringens nyutnämnde samordnare för arbetet med hållbara transporter, professor Thomas B Johansson. Thomas beskrev sitt uppdrag och passade på att ge ElBil2020 demoprojekt ”ett samlat grepp” en eloge och sa att det är mycket intressant för hans uppdrag och att han därför avser att följa det noga. Därefter beskrev Gunnar Söderholm från Miljöförvaltningen Stockholm stads miljöarbete och framhöll ElBil2020´s projekt som ett viktigt pilotprojekt. Ett antal kortare presentationer följde rörande bl a planerna på att etablera en demoflotta för elbilar i Stockholm i samarbete mellan OKQ8, ElBil2020 och Stockholm Stad samt utbyggnaden av laddinfrastrukturen i Hammarby Sjöstad. Vidare presenterades hur KTH med flera forskarinstanser planerar följa upp ElBil2020´s demoprojekt. Slutligen redovisade SP och ElBil2020 projektorganisationens stora byggbitar. Alla presentationer finns tillgängliga nedan.

Dagen efter expertmötet hölls den årliga Sjöstadsdagen i Luma Park och där ordnade ElBil2020 ett demoevent med provkörning för elbilar/laddhybrider. Åtta bilmodeller visades upp: Toyota Prius PHEV, Volvo C30 Electric, Nissan Leaf, Opel Ampera, Citroen C-Zero, Mitsubishi iMiev samt transportbilen Renault Kangoo ZE och sportbilen Fisker Karma. Vattenfall, Fortum, Park&Charge och Solelia visade delar av sina laddprodukter, vilka också användes för underhållsladdning av demobilarna. Elcyklar från EcoRide fanns på plats för demo och provkörning.

Se presentationerna från seminariet.
Elbil2020 Välkommen, Allan Larsson, Elbil2020 Demoflottan Örjan Forss OKQ8, Elbil2020 Laddinfrastruktur i Hammarby Sjöstad, Elbil2020 Powerswap, framtidens tanksystem, Elbil2020 TestpanelenElbil2020 Volvo BusELBIL2020-PostNord_LenaKanstrup, Elbil2020 Gunnar Söderholm, Elbil2020 Magnus Olofsson, Elbil2020 Eva Sunnerstedt, Elbil2020 Johan Tollin.

En säker pojkdröm, värsta elsportbilen, Fisker Karma.

Nissan Leaf med nöjda ägare.

Share on Facebook
Det här inlägget postades i ElBil2020. Bokmärk permalänken.