ElBil2020 föreslår ”ett samlat grepp” för övergången till elbilar

ElBil2020 och Volvo arbetar tillsammans för att ta ”ett samlat grepp” på övergången till elfordon. Det sker i form av en förstudie som finansieras av Energimyndigheten. Nu har Volvo och ElBil2020 lämnat en lägesrapport. En slutrapport ska lämnas i september.

Det ”samlade greppet” har tre bärande element, som ska hållas samman och skapa synergi:

· Stockholms Testpanel för Elbilar, en organisation för att engagera användare som när projektet startar beräknas ha cirka 500 medlemmar, en krets som ska byggas ut under projektperiodens tre år

· en demoflotta, innefattande ett antal fordon och tekniker– personbilar och transportbilar, och olika former av laddteknik (pluggin, batteribyte, ev induktion) samt ett antal olika demo-projekt för andra fordonstyper såsom buss, båtar och två/trehjulingar.

· en utvecklingsplan för laddutrustning i publika garage och parkeringsplatser och i garage tillhöriga bostadsrättsföreningar och bostadsföretag.

Det främsta syftet med det föreslagna demoprojektet är att komplettera den hittillsvarande starka teknikorienteringen i pågående elbilsprojekt med ett starkt användarperspektiv som tillför nytt vetande och bidrar till innovationer, tekniska såväl som affärsmässiga och samhällsorganisatoriska.

Utöver samarbetet med Volvo Personvagnar – har ElBil2020 inlett diskussioner eller samarbeten med framför allt följande företag och organisationer: OKQ8, Nissan, Opel, Toyota, Drive Energy, Volvo Bussar, Vattenfall, Fortum, Sunfleet, Bilpoolen, PostNord, Sweboat, Atrium Ljungberg, Miljöförvaltningen i Stockholm, Stockholm Business Region, Stockholm Parkering, Stockholms stads Trafikkontor, KTH, SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, Swedish Institute for Computer Science, Elforsk, Power Circle, Elbil Sverige, Gröna Bilister, Bil Sweden, SL/Stockholms läns landsting och Sjöstadsföreningen, som är samorganisationen för bostadsrättsföreningarna i Hammarby Sjöstad.

Share on Facebook
Det här inlägget postades i ElBil2020. Bokmärk permalänken.