ElBil2020 i Sickla Köpkvarter

ElBil2020 och Atrium-Ljungberg AB har kommit överens om att Sickla Köpkvarter ska ingå i det demoprojekt för elbilar, som nu håller på att etableras i Hammarby Sjöstad. Sickla Köpkvarter ägs av Atrium-Ljungberg och är Stockholms största shoppingcentrum. Det ligger mycket nära Hammarby Sjöstad och många sjöstadsbor veckohandlar där.

Avsikten är att redan under 2012 börja förse några parkeringsplatser med laddutrustning, inkl att upprätta en snabbladdningsstation i köpkvarteret. En sådan station är av stor vikt för att elbilsanvändare vid behov snabbt skall kunna ladda sin elbil. Ett köpcentrum är en lämplig lokaliseringsplats för snabbladdning, eftersom laddningen kan ske samtidigt som bilens ägare uträttar korta ärenden.

Utöver överenskommelsen om att innefatta Sickla Köpkvarter i demoprojektet, ska parterna samarbeta kring andra projekt för hållbara transporter. I detta ingår planer på ett centrum för elbilar och smarta energinät (Stockholm ElectriCity) i Hammarby Sjöstad.

Share on Facebook
Det här inlägget postades i ElBil2020. Bokmärk permalänken.